Varför fullkorn?

När det kommer till kolhydrater, välj långsamt smältbara fullkorn såsom brunt ris, havregryn och fullkornsbröd, som håller insulinnivån låg och stabil, och förhindrar insulin toppar från att hejda fettförbränningen och öka fett-lagringen.
En studie utförd av forskare vid Pennsylvania State University (University Park) fann att försökspersoner efter en kalorifattig kost med kolhydrater som kommer enbart från hela korn förlorat betydligt mer bukfett än de som följer en kalorifattigkost med kolhydrater från raffinerad källor (raffinerat- behandlade produkter som vitt mjöl, jasminris etc. allt där kliet är borttaget).
För mig är detta en självklarhet men jag vet att det inte är så för alla som inte är insatt i kosten. När kliet (skalet) är kvar på sädesslagen så blir näringsämnena svårare/långsammare för magtarmkanalen att ta upp. Fördelningarn i upptaget sträcker sig på en längre tid och blodsockernivån hålls på en stabilare nivå utan de toppar som uppstår med raffinerade produkter. Stabilare nivåer leder också till bättre humör, så om du inte gör det för din egen skull, gör det då för din omgivning. Don't be a diva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0